maandag, december 10, 2007

Weekend

God is goed! Er is een wonder gebeurd in mijn familie! Afgelopen vrijdag is Karin geopereerd. Een vrij heftige ingreep: been/enkel op meerdere plaatsen breken, schroeven er tussen doen en hopen dat het goed aan elkaar groeit, zodat ze weer kan gaan lopen... Erg pijnlijk dus. Kaatje is iemand die niet snel laat zien dat ze pijn heeft en vrijdag ging het nog best goed. Goede hoop dat ze de volgende dag naar huis kon enz. Maar toen zat ze nog onder de morfine. Zaterdag ging het absoluut niet meer en als Karin dat aangeeft, dan is het echt erg!

Zaterdagavond ben ik met een paar vrienden naar TRIN geweest, waar o.a. voor genezing werd gebeden. Ik heb toen ook voor m'n zusje gebeden en op een gegeven moment merkte ik dat in de hemelse gewesten een doorbraak was gekomen. En ja hoor, toen ik haar de dag daarop aan de telefoon had, zei ze dat ze rond die tijd geen pijn meer had en dat de pijn ook niet meer terug is gekomen! Ze kon dus gelukkig zondag naar huis!! Ze studeert voor docent natuurkunde en voor haar moet alles verklaarbaar zijn, maar dit vond zij toch ook wel een groot wonder! Zo gaaf! Ze heeft het ook tegen mn moeder gezegd (nog voordat ik mn mond open kon trekken) en zij reageerde net zo. Heel bijzonder! God gaat grote dingen doen in mijn familie!

Gisteravond hebben we dus gewoon Sinterklaas kunnen vieren. Erg gezellig! En met een flinke buit, bestaande uit voornamelijk kaarsen plus attributen, weer 's avonds naar huis.

vrijdag, december 07, 2007

Operatie


Mijn lieve zussie wordt vandaag geopereerd. Op dit moment wordt ze klaar gemaakt voor de ingreep... Ze heeft een chronisch probleem aan haar enkel door het ontbreken van kraakbeen door een ongeval. En daarom heeft ze altijd pijn en zit ze in een rolstoel. En vandaag gaan ze haar enkel vastzetten, met de hoop dat daardoor de pijn verdwijnt en ze weer kan lopen. Best heftig. En dan te bedenken dat dat je kleine zusje moet overkomen...

Ze gelooft niet, maar ik heb goede hoop dat ze dat wel gaat doen. God heeft geweldige beloften gegeven over haar, dus daar houd je je dan maar aan vast. En zo'n ingreep kan Hij ook wel ongedaan maken en zorgen dat ze weer op een goede manier kan gaan lopen. Just as He did with me :)


Wel een mooie foto hè? Dat is mijn zus!

woensdag, december 05, 2007

Wie durft?


Kreeg een email vandaag en laat dat nu uitgerekend beschrijven waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben. De tijd van God in hokjes en vakjes stoppen, moet maar eens afgelopen zijn! Hij is zoveel groter dan wij kunnen beseffen! Zelfs groter dan dat wij door de Bijbel heen kunnen zien!


"Is er iemand die durft God ruimte geven?

We doen soms zo ons best. Maar God is als een golf, waar je op kunt surfen. Is echt zo. Hij is wind. Hij is water. Hij is vuur. Dat zegt de Bijbel over de Geest van God. Dat kun je niet controleren. Of in vakjes stoppen.


Jezus zei eens tegen een doctor in de theologie: "De Geest waait waarheen Hij wil en niemand weet waar Hij vandaan komt of waar Hij heen gaat."


Al wat je kunt doen is je hart wijd openen, en steeds weer jezelf overgeven. En laat de Adem van de Almachtige je dan maar leiden. De wetjes en regeltjes, die veel mensen elkaar en zichzelf opleggen, houdt veel meer tegen dan we beseffen. Laat Gods wind waaien. Sta Hem toe je hart te verruimen. Sta de Geest toe je denken te verruimen, voor de liefde en grootheid van JEZUS. HIJ is de Koning. Dat wil ik even kwijt. God wil zoveel doen. Maar ons denken staat vaak in de weg. Durf jij God de ruimte te geven? "




dinsdag, december 04, 2007


Van de week heb ik een uitspraak gehoord die me erg bemoedigd heeft:
Moeilijke mensen zijn net als schuurpapier:
Jij wordt glad van een ontmoeting met hun, zij zullen op den duur verslijten en uiteindelijk scheuren...
Als je dat beseft, kun je volgens mij alleen nog maar in liefde op ze reageren...

zondag, december 02, 2007

Kiekjes



Yeah! Ben erachter hoe je plaatjes op je blog kunt krijgen. Toch leuk! En nog best makkelijk ook...

Dit ben ik trouwens met mn vader, 23 jaar geleden op het strand van Ameland. Heb inmiddels meer haar gelukkig ;) And boy, was mijn vader trots op me!

De jeugd van tegenwoordig....

De jeugd van tegenwoordig...

... is geweldig!

Vanavond mogen spreken in Hoogeveen bij een stel tieners/jeugdluitjes. Leuk, leuk, leuk! Wel grappig: toen ik werd gevraagd, werd erbij gezegd dat ik zelf mocht weten waar het over ging. Dus ik bidden.. Komt 'de heilige Geest' in mn gedachten. Een dag later kreeg ik te horen dat er toch een onderwerp vaststond. Drie keer raden: 'de heilige Geest'! Leuk hè?

't Was een mooie avond. Leuke figuren, die tieners :)