woensdag, maart 12, 2008

Mijn visie voor Nederland


Inleiding/achtergrond

Een aantal jaar geleden zat ik bij The Call van Soul. Daar kregen we visie om elke provincie aan te doen voor een gebedsconcert. Het doel was om mensen wakker te maken en nieuw vuur door te geven om weer te gaan bidden. Van daaruit is de Awakening tour ontstaan. We hebben God gezocht en gevraagd voor elke provincie afzonderlijk en elke keer sprak Hij nieuwe dingen over een gebied, stad of provincie. Deze dingen verschilden heel erg met elkaar. Door die tour heb ik meer en meer passie gekregen om voor mijn eigen stad, Meppel, en provincie te bidden.

Kort daarna zat ik op de fiets met Papa te praten: “Heer, open de hemel voor een verandering in Meppel en de rest van Nederland.” God reageerde daar heel duidelijk op met: “De hemel is geopend, de aarde moet alleen nog open worden.” Toen ik vroeg hoe dat dan moest, zei Hij dat de mensen moesten gaan bidden en luisteren. Als men dat zou gaan doen, zou Zijn Koninkrijk zichtbaar worden en zullen er dingen gaan veranderen.

Dit alles is inmiddels drie jaar geleden. In die drie jaar tijd heeft God mensen toegevoegd die dezelfde visie gingen delen en zijn er veel gebedsbijeenkomsten uit de grond gerezen in Meppel. De passie om weer echt te gaan bidden, oorlog te voeren en intimiteit te zoeken met God is ontzettend gegroeid en dit uit zich in verschillende dingen. Een aantal voorbeelden:
Een 24/7 gebedshuis, interkerkelijke (gebeds-) bijeenkomsten, een natuurlijk verlangen om ons uit te strekken naar de armen van Meppel, de hangjongeren, de vluchtelingen en mensen met emotionele of geestelijke klachten. Er is een pastoraal bureau opgezet waar mensen God (beter) leren kennen en herstel vinden. Er zijn verschillende interkerkelijke platforms om de mensen uit Meppel te helpen, te ondersteunen praktisch, emotioneel en geestelijk en bij God te brengen en ook merk je een verandering in de atmosfeer van de stad. Er is meer openheid en meer rust.

Door te luisteren naar Papa zijn we erachter gekomen welke geestelijke bedekking er over de stad ligt en hoe we die kunnen overwinnen/doorbreken. Hij sprak duidelijk dat door aanbidding er doorbraken zouden komen. Daar zijn we dus ook mee begonnen om zonder bijbedoelingen (zoals een kerkdienst, antwoorden willen krijgen of wat dan ook) God gewoon te aanbidden en we merken dat we steeds dieper komen. Mensen openen hun hart voor Hem met als gevolg dat er al een aantal mensen tot geloof zijn gekomen. Geweldig!

Mijn visie

Door alle dingen die ik heb zien gebeuren in Meppel door gebed en aanbidding, heb ik een mega verlangen om dat werkelijkheid te zien worden in de rest van Nederland. Ik geloof in de kracht van aanbidding en ben ook door God geroepen om dit te gaan doen met mijn leven. Mijn grootse passie op God na, is zingen en goede muziek maken voor God. Ik weet uit de Bijbel en door het met eigen ogen te zien dat wanneer mensen God aanbidden, de weg vrijgemaakt wordt voor Hem om alles te kunnen doen wat Hij wilt doen.
Ik geloof dat wanneer we God aanbidden met muziek, er openingen zullen komen in de hemelse gewesten en mensen gewonnen worden voor God. En dat wil ik in mijn eigen land zien gebeuren. Je hoort zo vaak dat er in het buitenland allerlei wonderen gebeuren en dat is natuurlijk geweldig. Maar ik geloof er niks van dat dat alleen in het buitenland kan. God heeft ons hier in Nederland neergezet met een doel en ik wil mijn land gered zien worden voor en door God. En aanbidding speelt daar een grote rol in.

Ik heb erover na zitten denken en voor zitten bidden hoe we Nederland gered kunnen zien worden en daar is de volgende gedachte uit ontstaan. Ik geloof dat God me die gegeven heeft:

Ik wil grote aanbiddingsdiensten zien met christenen van alle kerken. 10.000den Christenen op verschillende plaatsen door het hele land bij elkaar die God in eenheid aanbidden. Tijdens die diensten wil ik al die mensen gemotiveerd zien worden door een -heel enthousiaste bij deze tijd passende- evangelist om nadien interkerkelijk bij elkaar te gaan komen in kleinere groepen, waar ze bidden, luisteren en praktisch uit te stappen in hun eigen omgeving. Ik zie het voor me om een soort van overkoepelend orgaan op te zetten om al die groepen te blijven ondersteunen, op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen, gebedspunten door te geven en input van profetiën over Nederland door te geven, simpelweg om de mensen te blijven motiveren. Eens in de zoveel tijd zou het super zijn om die mega aanbiddingsdiensten te organiseren, om mensen nog meer gemotiveerd te houden. Ook lijkt het me super om in elke provincie minimaal één Firenight per week te organiseren.

Ik geloof dat er een behoorlijke passiviteit over Nederland ligt en dat veel christenen daar last van hebben. Ik merk ook dat wanneer je met veel christenen bij elkaar bent, het zo ineens wel mogelijk is om enthousiast te worden voor God en dingen op te pakken. Ik geloof dat daar onze kracht ligt. Het is een aspect van eenheid waar ik heel sterk in geloof. Als wij met z’n allen zo sterk staan, heeft de duisternis geen kans. En als wij in eenheid God aanbidden, zal dat zoveel teweeg brengen in ons kleine landje!

Dit is mijn verlangen, mijn droom en waar ik visie voor heb. En niet alleen voor Nederland heb ik deze visie, maar ook voor het buitenland, zij het op een andere manier wat meer aansluit bij hun cultuur. Ik wil deze wereld gewonnen zien worden voor onze machtige God die zo ontzettend veel van deze mensen houdt! Geen pijn meer, oorlogen weg, wezen en weduwen die te eten hebben en liefde krijgen en de armoede die we met alle rijke westersen kunnen uitbannen. Het is mogelijk en het zal gebeuren.

Indiafoto's deel 2

Er waren een aantal mensen die zichzelf wilden laten dopen. Dit was één van de vrouwen: Susanna (leuk die naam)



Dit is een foto met een verhaal: het meisje dat hierop staat, woonde tegenover één van de weeshuizen van Rajkumar, ons contactpersoon daar. Dit meisje had kapotte kleren aan, had zich in tijden al niet gewassen en had twee verlamde beentjes. Ze hebben geen geld om het kind te helpen, dus liep (strompelde) het met twee takken vooruit. De andere kids waren leuk aan het spelen, maar zij kon niet meedoen. De pijn in haar oogjes, was met geen pen te beschrijven.
Met maar €100,- heb ik nu een rolstoel voor haar kunnen kopen, voedsel en kleren. Dit meiske blijft in mn hart :)

Fotootjes




Update

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst wat geschreven heb. *Shame shame* Laatste keer dat ik iets schreef ging over mijn vriend Robert. Inmiddels is dat nu 'mijn verloofde' geworden... Jep, we gaan trouwen! 15 Juli is the big day! Dus tja, dan ben je druk met banken en bedden kopen, familie en vrienden inlichten, dingetjes regelen en natuurlijk zoeken naar DE jurk! Ik kan wel een plaatje laten zien van wat het waarschijnlijk ongeveer gaat worden, maar aangezien m'n lieve Robert ook deze blog zit te checken, lijkt me dat niet verstandig (sorry schat) Eén hint: het is niet paars..

De bruiloft is niet het enige waar ik druk mee ben geweest. Ik ben namelijk ook sinds een dikke week weer terug uit India! Alle gedetailleerde verhalen hou je nog ff van me tegoed, maar het was iig geweldig! Heel veel mensen tot geloof gekomen (1300), veel genezingen en bevrijdingen gezien en ontzettend veel kinderen gehugd, waaronder Vamsee, mijn eigen sponsorkind. Binnenkort worden er meer foto's op mn blog gezet, maar nu alvast een klein voorproefje..