donderdag, januari 22, 2009

Gebedsweek


Deze week is de nationale Week van Gebed en ook wij zijn er 'druk' mee. Afgelopen dinsdag- en woensdagavond hebben we een avond van aanbidding en gebed gehad. En wat een verschil tussen de beide avonden. Dinsdag vol vuur en in volle autoriteit en de avond daarna leek het wel alsof 'de hemel van koper was'. In de voorbereiding hebben we niet echt veel anders gedaan, dus ik vroeg me af wat er nou aan de hand was. Waarom kan er zo'n verschil zijn tussen twee soortgelijke avonden? En nu worden steeds meer dingen duidelijk..

De zichtbare wereld waarin we leven is niet waar het om draait. Het is er, maar het is niet het enige en zeker niet het belangrijkste! Er is zoveel meer tussen hemel en aard!

Ik merk dat, hoe meer je met God bezig bent, des te meer strijd er komt als je niet oppast. En gisteren was die strijd zo duidelijk merkbaar! De pijlen stonden op scherp: Robert die weer last van zijn hart kreeg, in mijn buik begon het te steken, dikke chaos w.b. de muziek/aanbidding en mensen die op slot leken te zitten. Terwijl we toch echt van te voren leven hebben uitgesproken en God gezocht hebben.

Maar toen maakte God duidelijk dat er bepaalde bedekkingen kunnen zijn over een gebied, of dat nou je stad, land of kerk is. En hoe dichter jij in de buurt komt om die machten zichtbaar te maken en te ontmantelen, des te meer die krachten zullen proberen om die bevrijding tegen te gaan. Meppel is interkerkelijk naar God gegaan om zonden te belijden, vergeving te vragen en voor eenheid te bidden. God spreekt over welke macht ons in de greep houdt en satan merkt dat hij geen poot meer heeft om op te staan. Heerlijk! Nog even, en dan zullen we de machten voorgoed verwerpen en kan God alles doen wat Hij wilt: genezen, bevrijding geven en heel Meppel laten zien dat Jezus leeft!

Gisteravond in het begin was een aparte avond. Maar later werden zoveel dingen duidelijk gemaakt over wat er zich afspeelt in de hemelse gewesten! Satan wist dat er wat zou gaan gebeuren en probeerde ons onzeker te maken. Maar wij weten wie we zijn: gered door het bloed van het Lam, gereinigd en geheiligd, erfgenamen van God en al het goede wat daarbij hoort. Door Zijn striemen in ons genezing geworden. Satan kan gaan manifesteren, maar hij is allang overwonnen! Ben zo benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan! Maar het zal zeker goed komen, want God is in control!

vrijdag, januari 16, 2009

Shabbat


Al eens nagedacht over de shabbat? Als velen gelinkt aan de 'zondagsrust'? Laatst drong het pas echt tot me door hoe mooi Papa dat bedacht heeft. Uiteindelijk heeft het allemaal weer met relatie te maken..

Adam liep in de hof met God. Niet één dag in de week, maar elke dag. En er was één dag die helemaal voor God geheiligd was, oftewel voor Hem apart gezet. Het verhaal kennen we: ze eten de verkeerde vrucht en gaan geestelijk dood: afgesneden van God. Sindsdien doet God er alles aan om de relatie te herstellen tussen Hem en de mens. Om te beginnen gaf Hij hun in de hof al dierenhuiden om zich mee te kleden en offerden Kaïn en Abel dieren en vruchten aan Hem. Dat had in eerste instantie niks met God originele plan te maken, maar het hielp wel om hun zonden weg te werken om contact te kunnen krijgen met Papa.

Je ziet hoe het volk Israël uitgenodigd wordt op de berg om voor God te komen, omdat Hij een relatie met ze aan wilde gaan. Maar zij waren bang en durfden niet. Alleen Mozes ging en pleitte voor het volk.

En toen kwamen de tien geboden. In de hof waren die niet nodig geweest: alles was goed en niemand haalde het in zijn hoofd om vreemd te gaan (niet dat dat überhaupt mogelijk was). God had de eerste liefde van Adam en Eva en Hij kon ze laten zien wat ze moesten doen en wie ze waren. Maar na de zondeval was alles anders en plotseling moest het in de tien geboden opgeschreven worden dat de mensen één dag in de week apart zouden zetten voor God.

Ik was een paar dagen geleden Ezechiël aan het lezen en toen viel het me pas op. De Shabbat is bedoeld om een relatie met Hem aan te gaan. Zoals God het Zelf zegt: het is een teken tussen Mij en hen, opdat zij zouden weten, dat Ik, de Here, hen heilig (Ez.20) Dus door een relatie aan te gaan, worden wij apart gezet en 'daardoor zullen wij leven'. Houd je je er niet aan, verval je vroeg of laat in zonde en verhard je hart.

Ik geloof wel dat wanneer wij gevuld zijn met de heilige Geest -herkenbaar aan de vruchten en gaven- wij elke dag met God wandelen zoals Adam dat deed. Maar toch, het blijft heel bijzonder dat zo'n trouwe, goede en rechtvaardige God, zo vol genade is dat Hij telkens weer een plan b, c en d verzint om Zijn hart dichter bij die van ons te krijgen. Pure genade!