donderdag, november 29, 2007

Wat hebben wij toch een geweldige God!

Man, wat kunnen wij mensen er vaak een potje van maken.. Bleek gisteravond ook weer. We (=een paar vrienden en ik) zijn nu alweer een paar weken aan het bidden en luisteren naar wat God te zeggen heeft over Meppel, zodat we weten hoe we onze stad voor onze God kunnen winnen. Allemaal heel gave dingen gehoord en gezien van wat er geestelijk aan de hand is, welke nood er is, enz. enz. Op zich niets verkeerds aan om te weten en om daar mee bezig te zijn natuurlijk..
Maar door al het enthousiasme kan je soms een beetje te ver vooruit lopen en dat bleek gisteravond dus ook. Gelukkig is God zo goed om je ook daarin te leiden en daarom maakte Hij aan ons alledrie duidelijk wat we de komende tijd mogen gaan doen: Gewoon Hem aanbidden en grootmaken. That's it. Geen moeilijke dingen bidden, niet de strijd met de duisternis zelf aan gaan, maar gewoon God verhogen omdat Hij het waard is. Hoe simpel...

Deed me denken aan 2 Kronieken 20-22, waarin koning Josafat grote vijandige legers op zich af ziet komen en Hij dan naar God toegaat. Door te vasten en te bidden weten ze wat ze moeten gaan doen: God grootmaken en op die legers afstappen. Dus met de Levieten en priesters voorop loopt hij met zijn leger op de strijd af en spontaan valt de vijand dood neer als de Israƫlieten beginnen met lofprijzen. Ze hoefden niks te doen: God deed het voor hun.

Wat hebben wij toch een geweldige God..! Heer, dank U wel voor al die mooie plannen die U voor Meppel heeft en dat die op een dag zichtbaar zullen worden! We houden van U!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage