woensdag, december 05, 2007

Wie durft?


Kreeg een email vandaag en laat dat nu uitgerekend beschrijven waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben. De tijd van God in hokjes en vakjes stoppen, moet maar eens afgelopen zijn! Hij is zoveel groter dan wij kunnen beseffen! Zelfs groter dan dat wij door de Bijbel heen kunnen zien!


"Is er iemand die durft God ruimte geven?

We doen soms zo ons best. Maar God is als een golf, waar je op kunt surfen. Is echt zo. Hij is wind. Hij is water. Hij is vuur. Dat zegt de Bijbel over de Geest van God. Dat kun je niet controleren. Of in vakjes stoppen.


Jezus zei eens tegen een doctor in de theologie: "De Geest waait waarheen Hij wil en niemand weet waar Hij vandaan komt of waar Hij heen gaat."


Al wat je kunt doen is je hart wijd openen, en steeds weer jezelf overgeven. En laat de Adem van de Almachtige je dan maar leiden. De wetjes en regeltjes, die veel mensen elkaar en zichzelf opleggen, houdt veel meer tegen dan we beseffen. Laat Gods wind waaien. Sta Hem toe je hart te verruimen. Sta de Geest toe je denken te verruimen, voor de liefde en grootheid van JEZUS. HIJ is de Koning. Dat wil ik even kwijt. God wil zoveel doen. Maar ons denken staat vaak in de weg. Durf jij God de ruimte te geven? "




0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage