donderdag, januari 22, 2009

Gebedsweek


Deze week is de nationale Week van Gebed en ook wij zijn er 'druk' mee. Afgelopen dinsdag- en woensdagavond hebben we een avond van aanbidding en gebed gehad. En wat een verschil tussen de beide avonden. Dinsdag vol vuur en in volle autoriteit en de avond daarna leek het wel alsof 'de hemel van koper was'. In de voorbereiding hebben we niet echt veel anders gedaan, dus ik vroeg me af wat er nou aan de hand was. Waarom kan er zo'n verschil zijn tussen twee soortgelijke avonden? En nu worden steeds meer dingen duidelijk..

De zichtbare wereld waarin we leven is niet waar het om draait. Het is er, maar het is niet het enige en zeker niet het belangrijkste! Er is zoveel meer tussen hemel en aard!

Ik merk dat, hoe meer je met God bezig bent, des te meer strijd er komt als je niet oppast. En gisteren was die strijd zo duidelijk merkbaar! De pijlen stonden op scherp: Robert die weer last van zijn hart kreeg, in mijn buik begon het te steken, dikke chaos w.b. de muziek/aanbidding en mensen die op slot leken te zitten. Terwijl we toch echt van te voren leven hebben uitgesproken en God gezocht hebben.

Maar toen maakte God duidelijk dat er bepaalde bedekkingen kunnen zijn over een gebied, of dat nou je stad, land of kerk is. En hoe dichter jij in de buurt komt om die machten zichtbaar te maken en te ontmantelen, des te meer die krachten zullen proberen om die bevrijding tegen te gaan. Meppel is interkerkelijk naar God gegaan om zonden te belijden, vergeving te vragen en voor eenheid te bidden. God spreekt over welke macht ons in de greep houdt en satan merkt dat hij geen poot meer heeft om op te staan. Heerlijk! Nog even, en dan zullen we de machten voorgoed verwerpen en kan God alles doen wat Hij wilt: genezen, bevrijding geven en heel Meppel laten zien dat Jezus leeft!

Gisteravond in het begin was een aparte avond. Maar later werden zoveel dingen duidelijk gemaakt over wat er zich afspeelt in de hemelse gewesten! Satan wist dat er wat zou gaan gebeuren en probeerde ons onzeker te maken. Maar wij weten wie we zijn: gered door het bloed van het Lam, gereinigd en geheiligd, erfgenamen van God en al het goede wat daarbij hoort. Door Zijn striemen in ons genezing geworden. Satan kan gaan manifesteren, maar hij is allang overwonnen! Ben zo benieuwd hoe het allemaal verder zal gaan! Maar het zal zeker goed komen, want God is in control!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage