maandag, maart 30, 2009

Een gebed


"Lieve God,

Dank U dat U spreekt en ons dingen wilt laten zien. Het is zo gaaf om te beseffen dat U zich echt bezig houdt met ons! Gisteren ging de preek over de verloren zoon en er zaten wel leuke punten in. Niet altijd even Bijbels, maar het liet wel een stukje van uw hart zien. Maar dan moet ik toch weer denken aan de uitleg die ik een keer gekregen heb en waardoor U mij echt een dikke openbaring hebt gegeven over uw geweldige verlossingsplan! U zei dat de verloren zoon voor de Joden staat en de andere zoon voor de Christenen. Hoe gaan wij reageren als de Joden terugkomen bij U en er een feest wordt gegeven? In de Bijbel spreekt U over een bruiloftsfeest waarbij de Joden duidelijk de Bruid zijn en wij Christenen de gasten, die misschien niet eens willen komen als U ons uitnodigt. Zo mooi om te zien hoe uw verlossingsplan bedacht is door U! U koos er eerst voor om een volk apart te zetten, die U kon zegenen, met de bedoeling dat andere volken jaloers zouden worden en daardoor ook op zoek zouden gaan naar U. Maar toen zij hun rug naar U toekeerden en de zegen niet meer over kon komen op ze, U het precies andersom gedaan heeft: door andere volken christen te maken, kan uw eigen volk zien dat U leeft en naar hun hart verlangt. Allemaal bedacht zodat iedereen, elk volk, U zou kunnen leren kennen. U Wilt dat iedereen gered wordt. Zoveel houdt U van mensen. En van mij! Die liefde ging zelfs zo ver dat U uw enige Zoon, die rein, goed en een complete afspiegeling van U was, geslacht heeft. Zelfs heel letterlijk geslacht: zoveel pijn heeft Hij geleden en zo'n vreselijke dood gestorven.. Terwijl Hij niks fout heeft gedaan. Alleen maar omdat Hij zoveel van ons hield, net als U. Ik verdien het absoluut niet en U wist dat, maar toch stierf U voor mij. Daar word je toch stil van...
Wel een enorme opluchting om te weten dat U opgestaan bent. Niet alleen vanwege de consequenties die dat heeft voor mij, maar ook omdat het goed is om te weten dat het nu weer goed met U gaat. Lichamelijk gezien dan. Nou ja, eigenlijk ook niet echt. Uw Lichaam is nog steeds verscheurd. Nog steeds bent U in stukken verdeeld. O Heer, wat een bende maken wij er toch van! Vandaar natuurlijk ook uw uitspraak dat wanneer de Kerk een eenheid is, de mensen zullen zien dat U leeft! Nu liggen er nog overal stukjes van U. Maar uw complete weerspiegeling is niet te zien voor de wereld. Wij gaan gewoon lekker door met uw Lichaam kapot maken... Wat verschrikkelijk! Heer, wilt U ons vergeven? En help ons alstublieft om in eenheid te leven, net zoals de eerste gemeente. Want als wij onze broers en zussen liefhebben zal er leven zijn, staat in uw Woord. En leven staat voor genezing, groei, vruchtdragen, nieuwe dingen en overstromen van uw zegen. Bedankt Heer voor die openbaring! 't Is zo belangrijk om U echt te volgen, want dan alleen is er eenheid mogelijk. Als wij uw liefde hebben en leven in die liefde, kunnen we andere broers en zussen in andere kerken liefhebben en samen gaan werken. En dan zullen wonderen mogelijk zijn!
Het duurt niet lang meer voordat U terukomt. Gelukkig. Maar we zijn daar, geloof ik, nog niet helemaal klaar voor. Heer, help ons. Help mij. En red ons. Hosanna! Amen"

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage